Våra hundar - Maya, Fanny och Skrållan


Fanny, Maya och Skrållan i Ljungdalen.

 

Maya - LPELIT SE LCH SE J(J)CH Searover Kelly's No Limit

maya-flyger-2.jpg

Maya är en härlig hund att ha till vardags. Hon älskar barn och valpar. Hon är lekfull och inbjuder gärna andra hundar till lek och "race". Får hon ligga riktigt nära oss och mysa är lyckan total. Men när det är arbete på gång händer något. Hon blir oerhört fokuserad och den egenskapen parar hon med stor uthållighet samt förmåga till både självständigt jobb och samarbete. Som jag ser det har hon helt enkelt alla delarna på plats.

Maya blev lydnadschampion vid två års ålder. I efterhand kanske det var lite tidigt, men samtidigt har hon hela tiden haft en otrolig förmåga att fokusera och koppla om mellan lydnad och jakt. Sedan, vid tre års ålder, tar hon tre raka ettor i elit, gör praktiska jakten och blir jaktchampion.

Maya är tillbaka på banan efter valpningen. A-prov, Ekl, i Bålsta 31 augusti 2013: Maya tilldelas Cert och blir dessutom gun's choice.

Jaktliga egenskaper: Hon är en duktig markör och följsam på dirigeringar samtidigt som hon visar en väldig styrka i sökarbetet.

Godkänd på praktiskt jaktprov, Harg, 31 augusti 2010. Domare Ulf Göranzon. Sammanfattande kritik: "En mycket bra jakthund, som visar bra effektivitet både på land och vatten. En god representant för rasen."

   Koncentration.

 

maya-fokuserar-2.jpg    Maya fokuserar.

maya-kopplar-av.jpg    Maya kopplar av.


    Maya 12 veckor.

 

Fanny - SE J(j)CH Searover Pumas Fanny

fanny-2.jpg

Fanny (född i februari 2011) har stor aptit på livet och besitter de egenskaper en bra prov- och jakthund behöver.

Tre av hennes mest påtagliga egenskaper är stor apporteringslust, stor matlust och stor vattenpassion. Hon arbetar gärna och då i en väldig fart. Samtidigt kan hon sitta lugnt och vänta på sin tur.

Fanny vill verkligen arbeta tillsammans med mig och jag med henne.

I sin första start på jaktprov tog Fanny ett 1:a pris i Nkl (Ektorp 27 augusti 2012). I sin andra jaktprovstart fick hon ett 1:a pris i Ökl (Lit 17 augusti 2013) och även den tredje starten slutade med ett 1:a pris i Ökl (Lit 18 augusti 2013). Fanny har därefter tagit tre 1:a pris i Ekl (Lit 22 och 23 augusti 2015 samt Lit 21 augusti 2016).

I september 2017 blev Fanny SE J(j)CH.

     Klädd för höstarbete.

 

 

Skrållan - Varmgärdes Skrållan

skrallan.jpgMin speedkula Skrållan gör mig glad både i skogen och på lydnadsplan. Hon är en social, trevlig och arbetsvillig hund som jag förväntar mig mycket av.

Skrållan är dotter till Maya och kullen föddes i april 2013.

Skrållans meriter: 1:a pris i Nkl (Falun/Borlänge 2 augusti 2015). Klar för lydnadsprov klass 3 efter 173 poäng i klass 2 (Ekerö 27 september 2015).

      Stolt Skrållan, fyra månader, har redan hittat sin uppgift i livet ...

Besök gärna vår

Facebook-sida

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.