Om oss

Varmgärde (Vindö, Värmdö) - träningsmarker runt knuten

nisse-mirre.jpg

Jag heter Maria "Mirre" Eriksson och bor tillsammans med min man Nisse och två jaktlabradorer i Stockholm (delvis) och på Vindö (Värmdö) i Stockholms skärgård (mest).

Min första egna hund skaffade jag 1988. Det var en blandrastik (schäfer/golden). Med henne började jag gå hundkurser som ledde till att vi började tävla.

Jag tyckte att det var fantastiskt kul att träna hund och jag upptäckte också tävlandets tjusning. Med min blandrastik var det bara lydnad som gällde. På den tiden kunde inte en blandrashund bli Lydnadschampion, vilket hon hade blivit idag med de nya reglerna.

Jag fortsatte med en rottweiler – Lydnad på elitnivå samt spår. Samtidigt hade jag en Nova Scotia Duck Tolling Retriever (tollare) som jag tränade upp och tävlade med i Lydnadselit.

kina-njuter.jpg

Kina, en golden retriever, tävlade i Lydnad upp till elitnivå och även i Appellspår samt blev godkända i steg 1 i utbildningen som Räddningshund.

De hundar jag har nu är Maya, Fanny och Skrållan.

Maya är en jaktlabrador, född 2007. Hon är Lydnadschampion och även jaktchampion. Med henne har jag också fått förmånen att vara med på fågeljakter, där Maya varit en effektiv och hårt arbetande apportör. Och därmed har apporteringsarbete under jakter blivit ett stort intresse för mig.

Fanny, också en jaktlabrador. Hon föddes i februari 2011. Det är en tik med stor arbetslust, vattenpassion och matlust. I sin första start på jaktprov tog Fanny ett 1:a pris i Nkl (Ektorp 27 augusti 2012). I sin andra jaktprovstart fick hon ett 1:a pris i Ökl (Lit 17 augusti 2013) och även den tredje starten slutade med ett 1:a pris i Ökl (Lit 18 augusti 2013). Fanny är nu klar för elitklass.

Skrållan, jaktlabrador som de andra, är dotter till Maya. Hon föddes i april 2013 och är en social, trevlig och arbetsvillig. Det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans.

Jag utbildade mig till instruktör 1995 och har haft kurser på brukshundklubben.
Jag arbetar även som privat instruktör med såväl grupper som enskilda.
Det kan du läsa mer om här.

Min målsättning med hundträning är att hunden ska tycka att det är kul att samarbeta och vara motiverad. Tycker hunden att det är roligt och tycker jag att det är roligt, då kommer resultaten på tävlingsplanen, på jaktprovet eller under jakten.

En av mina styrkor är att jag haft så många olika raser som har vitt skilda förutsättningar när det gäller träning. Lägg därtill att jag gått på kurser och föreläsningar för en rad duktiga instruktörer. Det här har gett mig en stor förståelse för skilda hundars olika beteenden och hur man ska motivera och jobba med dem som individer.

     När vi har semester åker vi gärna till fjällen och vandrar, antingen dagsturer
eller också har vi med oss tält. Här njuter både vi och hundarna.

Besök gärna vår

Facebook-sida

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.